Positieve Ricksen moet laatste levensfase in hospice doorbrengen

13 januari 2019, 09:17

Fernando Ricksen moet de laatste periode van zijn leven doorbrengen in een hospice. De oud-international, die jaren geleden getroffen werd door de spierziekte ALS, is te ziek om nog in zijn eigen huis te kunnen wonen. Echt jammer vindt hij het niet. "Ik wist meteen dat ik hier de rest van mijn leven kan doorbrengen."

De voormalig rechtsback van onder meer het Nederlands elftal, Fortuna Sittard, Glasgow Rangers en Zenit St. Petersburg laat dat weten aan The Scottish Sun. "Ik weet dat ik hier de rest van mijn leven doorbreng. Ik heb geen andere keuze dan dat te accepteren."

Dat de hulp nodig is, beseft Ricksen maar al te goed. Hij geeft aan gelukkig te zijn in het hospice. "De staf is geweldig en ik wist meteen dat ik hier de rest van mijn leven kan doorbrengen." De strijdbare oud-prof ziet nog meer pluspunten. "Het was soms deprimerend om in het ziekenhuis te zijn, maar daar heb ik in het hospice geen last van."

Ricksen krijgt nog geregeld bezoek van prominenten uit de voetballerij. Ronald de Boer bezocht de Limburger, die middels een apparaat moet communiceren, vorige week bijvoorbeeld nog.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen