Villarreal krijgt tegen Getafe nieuwe domper te verwerken

12 januari 2019, 23:02

Het gaat absoluut niet goed met Villarreal. De in verval geraakte subtopper (op archiefbeeld) staat verrassend negentiende in La Liga en had dus veel behoefte aan een goed resultaat. Thuis tegen Getafe is het zaterdag echter weer misgegaan. Er werd met 1-2 verloren in blessuretijd.

Getafe staat zeer knap zesde en bleek te sterk voor Villarreal, dat bezig is aan een dramatisch seizoen. Van de laatste vijf duels werd er niet één gewonnen, waardoor het team is afgezakt naar de voorlaatste plaats. Kort na de doelwissel hielp Jorge Molina de bezoekers aan een 0-1 voorsprong, maar Villarreal kwam terug dankzij een eigen goal van Getafe-verdediger Leandro Cabrera.

Er leek zodoende een goed resultaat aan te komen voor de thuisploeg, maar in de slotfase ging het weer mis. Angel Rodriguez zorgde voor de 1-2 in de 89ste minuut. Dat leek de beslissing, maar Villarreal kreeg vanaf de strafschopstip nog de kans om gelijk te maken. Karl Toko Ekambi faalde van elf meter en zorgde ervoor dat de problemen zich maar op blijven stapelen voor Villarreal.