Ajax sluit trainingskamp in Florida af met zege op Sao Paulo

Ajax sluit trainingskamp in Florida af met zege op Sao Paulo

12 januari 2019 – Ajax heeft haar trainingskamp in de Verenigde Staten met een goed gevoel af kunnen sluiten. In het tweede en laatste duel om de Florida Cup werd Sao Paulo FC met 4-2 opzij gezet dankzij treffers van Donny van de Beek, Dusan Tadic, Kasper Dolberg en David Neres.Ajax begon in tegenstelling tot het duel van afgelopen donderdag in haar beoogde basisopstelling. Ten Hag had zijn vaste formatie het veld in gestuurd en wilde zien hoe zijn manschappen ervoor stonden, een week voor de hervatting van de competitie. Onder aangename temperaturen voetbalde Ajax zich steeds behoorlijk richting het doel van Sao Paulo, maar had het bij vlagen moeite met het soms onnodig fysieke spel van haar tegenstander. De Brazilianen hadden bovendien een aantal pijlsnelle counters in petto, waar Ajax nogal wat moeite mee had. Uit een dergelijke uitbraak viel ook de enige treffer voor rust, toen Noussair Mazraoui zijn duel verloor van Hernanes en de middenvelder de bal langs Andre Onana zag schuiven.

Kort na rust trok Ajax de stand gelijk. Het bleef Sao Paulo, dat nagenoeg een volledig nieuw elftal had ingebracht, voetballend de baas en tekende via Donny van de Beek verdiend voor de gelijkmaker. De middenvelder werd direct na zijn treffer gewisseld voor David Neres, die dus minuten mocht gaan maken tegen zijn oude club. De buitenspeler begon gretig, maar moest al snel constateren dat zijn landgenoten weer op voorsprong kwamen. Opnieuw kwam het gevaar vanaf links, toen Brenner de zestien in dribbelde. Onana anticipeerde op een voorzet, maar daar dacht de aanvaller anders over. Hij schoot de bal in de korte hoek, waardoor Onana aan de grond genageld stond. Ajax moest dus opnieuw in de achtervolging.

Dat deed het prima, want zo'n tien minuten na de laatste treffer van Sao Paulo stonden de Amsterdammers zelf op voorsprong. De gelijkmaker kwam er via een penalty van Tadic, veroorzaakt door Dolberg die het eindstation was van een heerlijke pass van Frenkie de Jong. Even later pakte Dolberg ook zelf zijn treffer mee, ditmaal op aangeven van Tadic. De slotfase van het duel was voor de talenten van Ajax, die zich na een heerlijke trainingsweek in Florida nog mochten laten zien aan hun trainer. Het slotakkoord was echter voor Neres, die op slag van tijd de 4-2 nog binnen schoot. Zo stapt Ajax met een tevreden gevoel het vliegtuig naar Amsterdam weer in.

Opstelling Ajax: André Onana; Noussair Mazraoui (80. Lisandro Magallán), Matthijs de Ligt, Daley Blind, Nicolas Tagliafico (46. Rasmus Kristensen); Frenkie de Jong (80. Dani de Wit), Donny van de Beek (57. David Neres), Lasse Schöne (80. Vaclav Cerny); Dusan Tadic, Hakim Ziyech (80. Jurgen Ekkelenkamp), Kasper Dolberg (80. Klaas-Jan Huntelaar)

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 18 juni 2019

  2. maandag 17 juni 2019