Wöber gaat Ajax missen, maar wil meer kans op speeltijd

Wöber gaat Ajax missen, maar wil meer kans op speeltijd

12 januari 2019 – Het was voor Maximilian Wöber een moeilijke beslissing om Ajax te verruilen voor het Spaanse Sevilla. Een gesprek met trainer Erik ten Hag, waaruit bleek dat hij niet veel perspectief in Amsterdam zou hebben, was echter een reden om te verkassen. Dat vertelt de Oostenrijker in gesprek met Ajax TV. Hij blikt terug op een 'te gekke periode' in het shirt van Ajax. "Ik heb zoveel plezier gehad, zoveel geleerd en zoveel nieuwe ervaringen opgedaan. Ik ben blij dat ik van Wenen naar Amsterdam ben gegaan en ga het missen."

Toch was de stap naar Spanje een logische volgens Wöber, gezien het perspectief dat hij bij Sevilla lijkt te hebben. "Ze hebben aangegeven dat ze met drie verdedigers willen gaan spelen en ik ben de enige linksbenige. Ik heb een goede kans dat ik kan spelen. Bij Ajax werd er gezegd dat het er niet goed uitzag. Daarom heb ik meer perspectief bij Sevilla en wil ik daarheen."

De Oostenrijker kwam in 2017 voor bijna acht miljoen euro naar Ajax. Dit seizoen speelde hij (voornamelijk als invaller) in alle Champions League-wedstrijden, maar in de competitie bleef zijn speeltijd beperkt. Daar gebruikte Ten Hag hem slechts acht keer en met de komst van Lisandro Magallán werd de concurrentiestrijd achterin alleen maar groter. 

Ontvang het belangrijkste transfernieuws ook op onze nieuwe Facebook-pagina Transferupdate!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 mei 2019

  2. zaterdag 25 mei 2019

  3. vrijdag 24 mei 2019