Commotie in Finland na weigeren van oefenduels in Qatar

12 januari 2019, 09:35

Daar waar de nationale ploeg van Finland dacht rustig twee oefenwedstrijden af te werken in Qatar, daar leverde de komst van de Scandinavische enclave een internationale rel op. Tim Sparv, voormalig speler van FC Groningen, heeft in een statement meer duidelijkheid gegeven over de ontstane commotie.

Om jonge jongens een kans te geven in de nationale ploeg, werd besloten om tijdens de winterstop een paar oefenwedstrijden in Qatar te beleggen. Fins international Riku Risku bleef vanwege ethische redenen thuis, waarna er commotie ontstond vanwege de keuze voor Qatar als locatie. Het feit dan homoseksualiteit verboden is in het land en dat de bouw van WK-stadions gepaard ging met het schenden van de mensenrechten, was voor Risku aanleiding om thuis te blijven.

Sparv laat in een statement op zijn Twitteraccount weten dat hij zijn landgenoot steunt. "Wij steunen de misstanden uiteraard niet. Ik heb respect voor de overtuigingen en moed van Riku. Zijn beslissing zorgt ervoor dat we onszelf af moeten vragen waarom we in een land als Qatar zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen