Gerbrands over veranderingen in Eredivisie: "Dat lukt niet"

Gerbrands over veranderingen in Eredivisie: "Dat lukt niet"

12 januari 2019 – Toon Gerbrands maakt zich grote zorgen over de huidige ontwikkelingen in de Eredivisie. Volgens de algemeen directeur van PSV gaat het huidige vaderlandse competitiemodel voor een nog groter verschil zorgen tussen PSV, Ajax en de andere clubs. De toon van Gerbrands is ernstig, want hij spreekt van een 'point of no return.'Dat laat hij vanuit het trainingskamp in Qatar weten in gesprek met De Telegraaf. Vorig jaar werd er gesproken over de afschaffing van kunstgrasvelden op het hoogste niveau, maar van veranderingen is er maar weinig gebleken. "Het is tijd voor een echte doorbraak. Er moet iets gebeuren", aldus de algemeen directeur van de huidige ko

Gerbrands vindt niet dat de topclubs de kar moeten trekken als het gaat om de hervorming van de Eredivisie. "Eigenlijk moet de onderkant van de Eredivisie zich druk maken, maar dat gebeurt niet. Dat is de paradox in dit verhaal. Dan kan je zeggen: de topclubs krijgen veel meer geld. Maar wij hebben ook moeten investeren en problemen moeten oplossen met onze eigen visie."

Een voorstel waarbij andere clubs zouden meeverdienen aan de Europese successen van Nederlandse clubs, vond ook geen doorgang. Gebrands baalt van de gang van zaken. "En dan gaan we vergaderen en komt er toch niets uit. Echte doorbraken, dat lukt niet in dit poldermodel."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 16 januari 2019

  2. dinsdag 15 januari 2019