Aanpak van Rutten slaat aan: "Heb ik als speler nodig"

Aanpak van Rutten slaat aan: "Heb ik als speler nodig"

12 januari 2019 – Fred Rutten won vrijdag als oefenmeester van zijn nieuwe club Anderlecht de eerste wedstrijd sinds zijn komst. Paars-Wit was met 3-2 te sterk voor het Duitse Hoffenheim en na afloop waren enkele medespelers enthousiast over de Nederlander. "Rutten is een warme en aangename man."Sven Kums (ex-Heerenveen) geeft in gesprek met Sporza aan waar de sterke punten van de Nederlandse coach liggen. "Hij haalt vooral aan dat we in onszelf moeten blijven geloven, moeten blijven voetballen en fouten moeten durven te maken. Rutten is een warme en aangename man."

Net als Kums speelde ook de jonge Cobbaut (21) in het duel tegen de Bundesliga-club. Net als zijn ervaren ploegmaats, vindt de linksback dat de werkwijze van Rutten een zeer prettige is. "Ik hou wel van de aangename aanpak van Rutten. Hij is heel sociaal en praat veel. Dat heb ik als speler nodig. Hij heeft al met iedereen gepraat en vraagt hoe we ons voelen. Iedereen heeft zijn hart kunnen luchten."

Met Rutten aan het roer blijft Cobbaut hopen op een herstel na de winterstonp voor de kwakkelende Belgische grootmacht. "Het kan alleen maar beter gaan nu. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het seizoen nog tot een goed einde kunnen brengen. In de play-offs kan alles natuurlijk. De titel wil ik dan ook nog niet opgeven."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 mei 2019

  2. zaterdag 25 mei 2019

  3. vrijdag 24 mei 2019