Gisteren gemist: Ajax verkoopt Wöber, Fàbregas naar AS Monaco

12 januari 2019, 00:30   Bijgewerkt: 11 januari 2019, 23:49

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 11 januari.

Ajax verkoopt Wöber voor 10,5 miljoen euro aan Sevilla

Maximilian Wöber verlaat Ajax en gaat aan de slag bij Sevilla. De Amsterdammers hebben vrijdagavond melding gemaakt van de transfer van de twintigjarige Oostenrijker. Ajax ontvangt een transfersom van 10, die op basis van variabelen nog kan oplopen tot 11 miljoen euro. Onder voorbehoud van een aantal voorwaarden is de overgang rond.

Fàbregas verlaat Chelsea en vervolgt carrière bij Monaco

Het hing al een tijdje in de lucht, maar het is nu officieel: Cesc Fàbregas verlaat Chelsea en gaat aan de slag bij AS Monaco. De Monegasken hebben de komst van de 31-jarige Spaanse middenvelder vrijdagavond wereldkundig gemaakt. Fàbregas is na Naldo en Fodé Ballo-Touré alweer de derde winteraankoop van Monaco, dat in de tweede seizoenshelft alle zeilen moet bijzetten om degradatie te voorkomen.

Feyenoord weert zich kranig, maar verliest van Dortmund

Feyenoord is er niet in geslaagd het oefenduel met Borussia Dortmund tot een goed einde te brengen. De Rotterdammers boden de koploper van de Bundesliga knap partij, maar verloren wel met 1-2. Een fout van Sven van Beek leidde de 1-0 van Maximilian Philipp in, waarna Raphaël Guerreiro de score opvoerde. Door een goal van Bart Nieuwkoop werd het in de slotfase nog even spannend.

Ten Hag wil Neres niet kwijt: "We zullen voor hem vechten"

Ajax zou een bod van liefst 43 miljoen euro hebben ontvangen op David Neres, maar de Amsterdammers verkopen de Braziliaanse aanvaller liever niet. Erik ten Hag benadrukt dat hij hoopt dat Neres ook na het sluiten van de winterse transferwindow speler van Ajax is. De oefenmeester gaat ook in op het afketsen van de transfer van Diego Lainez.

Sevilla heeft na Wöber ook Barcelona-aanvaller Munir binnen

Sevilla heeft opnieuw beet. Na Maximilian Wöber maakt ook Munir de overstap naar de Zuid-Spaanse club. De 23-jarige aanvaller wordt voor een bedrag van 1,05 miljoen euro overgenomen van FC Barcelona. Bij de Catalaanse club had de Spaans-Marokkaanse aanvaller weinig perspectief op speeltijd.

Bielsa neemt verantwoordelijkheid in Engelse spionage-gate

Een bijzonder verhaal uit de Engelse Championship. In aanloop naar de kraker tegen Derby County heeft Leeds United-coach Marcelo Bielsa een spion gestuurd naar het trainingscomplex van de tegenstander. Omdat de voor Derby County onbekende man zich verdacht gedroeg, werd de politie ingeschakeld. De dienders kwamen erachter dat de verdachte man iemand van de technische staf van Leeds was.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen