Nederland
2 – 0
Oostenrijk

Fàbregas verlaat Chelsea en vervolgt carrière bij Monaco

Fàbregas verlaat Chelsea en vervolgt carrière bij Monaco

11 januari 2019 – Het hing al een tijdje in de lucht, maar het is nu officieel: Cesc Fàbregas verlaat Chelsea en gaat aan de slag bij AS Monaco. De Monegasken hebben de komst van de 31-jarige Spaanse middenvelder vrijdagavond wereldkundig gemaakt. Fàbregas is na Naldo en Fodé Ballo-Touré alweer de derde winteraankoop van Monaco, dat in de tweede seizoenshelft alle zeilen moet bijzetten om degradatie te voorkomen.

Na het duel met Nottingham Forest van afgelopen zaterdag was al duidelijk dat Fàbregas de club zou verlaten. De middenvelder kreeg een paar minuten voor tijd een publiekswissel en verliet in tranen het veld van Stamford Bridge. Fàbregas speelde de voorbije vier en een half jaar voor Chelsea, dat hem in de zomer van 2014 overnam van FC Barcelona.

Fàbregas begon zijn loopbaan bij Arsenal, dat hem uit de jeugdopleiding van FC Barcelona had weggeplukt. In Londen kende de middenvelder zijn hoogtijdagen. Fàbregas speelde bij Arsenal ook samen met Thierry Henry, de huidige trainer van Monaco. De Spanjaard moet Monaco het komende half jaar helpen in de strijd tegen degradatie. Monaco staat met slechts dertien punten uit achttien wedstrijden op een zeer teleurstellende negentiende plaats in de Ligue 1.

gerelateerd