Transferweekje: perikelen Ajax, PEC in wachtkamer en Rutten

12 januari 2019, 12:31

De transfermarkt is geopend en dus draait de geruchtenmachine op volle toeren. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Wat valt de komende weken te verwachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Ajax' transferperikelen

Het transfergeweld bij Ajax is deze week losgebarsten. Hoofdrolspeler was toch wel Diego Lainez, die uiteindelijk niet naar Amsterdam kwam. Real Betis troefde Ajax op de valreep af. De Spanjaarden zouden twee miljoen euro meer hebben geboden dan de vijftien die Ajax op tafel legde. Met de afgeketste transfer van de Mexicaan komen de perikelen rondom David Neres ook in een ander daglicht te staan. De Telegraaf pakte uit met de belangstelling van Guangzhou Evergrande voor Neres. De Chinezen zijn volgens het dagblad bereid 43 miljoen euro te betalen, maar nu Lainez niet meer komt, ligt een vertrek van Neres niet voor de hand. Ook omdat Ajax geen alternatief heeft voor Lainez. Ajax rondde wel de uitgaande transfer van Maximilian Wöber naar Sevilla af. De speeltijd van de Oostenrijker was al beperkt, en met het aantrekken van Lisandro Magallán en de rentree van Joël Veltman nam zijn perspectief steeds verder af. Ajax vangt 10,5 miljoen voor Wöber, die anderhalfjaar geleden voor 7,5 miljoen euro overkwam van Rapid Wien. Toch weer drie miljoen extra in het laatje van Ajax.

{image[331275][right-half][]}Tot nu toe rustige transferwinter bij PSV en Feyenoord

In tegenstelling tot in Amsterdam is het bij PSV en Feyenoord rustig. Voor PSV lijkt het tot nu toe een winter te worden met ingecalculeerde transfers. Nicolas Isimat-Mirin vertrok al naar Besiktas, Ramon Pascal Lundqvist kan volgens het Eindhovens Dagblad naar NAC Breda en Bart Ramselaar mag nog steeds vertrekken. Ook bij Feyenoord is er weinig nieuws onder zon. Van Renato Tapia was bekend dat hij met het oog op de Copa America elders meer aan spelen toe wil komen. De Rotterdammers bespreken een inmiddels een huurdeal met Willem II, bevestigde technisch directeur Martin van Geel aan [a,https://twitter.com/sinclairbischop/status/1083690596265541632,_blank,RTV Rijnmond]. Zelf aast Feyenoord op Rick Karsdorp, maar rondom hem zijn de afgelopen dagen geen ontwikkelingen vernomen.

Na Rutten meer Nederlanders naar Anderlecht?

Fred Rutten had zijn handtekening net gezet, of de eerste Nederlanders werden in verband gebracht met Anderlecht: Ibrahim Afellay, Vincent Janssen, Jeffrey Bruma en Jürgen Locadia. De een klinkt plausibeler dan de ander. Afellay is al ruim een jaar uit de gratie bij Stoke City. Op 30 december 2017 speelde hij zijn laatste wedstrijd voor The Potters. Bovendien werkte Afellay in de PSV-periode samen met Fred Rutten. Vincent Janssen zit op een dood spoor bij Tottenham Hotspur. De spits sprak deze week met Spurs over zijn toekomst. Ook Jeffrey Bruma komt niet aan spelen toe. De verdediger wil weg bij VfL Wolfsburg en kaartte zijn vertrekwens al meerdere malen aan. Jürgen Locadia aasde [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/341588/locadia-ongelukkig-met-zijn-speelminuten-en-wil-weg-bij-brighton/,_blank,in november] nog op een winters vertrek, maar bloeide sindsdien op bij Brighton & Albion Hove. Locadia naar Anderlecht klinkt dan ook het minst aannemelijk. Afgezien of Anderlecht ook daadwerkelijk concrete interesse heeft, geldt voor alle vier: zijn zij financieel haalbaar?

{image[319676][right-half][]}PEC Zwolle in wachtkamer voor Van Aken

Joost van Aken moet de derde en laatste versterking worden voor PEC Zwolle. Na aanvaller Lennart Thy en middenvelder Pelle Clement wil Jaap Stam de defensie ook van een kwaliteitsimpuls voorzien. PEC Zwolle moet echter geduld hebben met de 24-jarige Van Aken. De voormalig verdediger van sc Heerenveen heeft bij Sheffield Wednesday met Steve Bruce een nieuwe manager en is het afwachten wat de plannen zijn. Tot dusver kwam Van Aken dit seizoen tot twee officiële optredens, maar laat Bruce iedereen met een schone lei beginnen. Volgens De Telegraaf wil PEC Van Aken huren, [a,https://www.destentor.nl/pec-zwolle/jaap-stam-dolt-schaaft-en-weegt~a8a0579d/,_blank,De Stentor] meldde een definitieve overname als het contract ontbonden zou worden. Vooralsnog zitten de Blauwvingers in de wachtkamer, totdat Bruce een duidelijk beeld heeft van zijn selectie.

Getouwtrek om Hudson-Odoi

Bayern München stelt alles in het werk Callum Hudson-Odoi (18) weg te lokken bij Chelsea. Tot frustratie van Maurizio Sarri stopt Der Rekordmeister de belangstelling voor het Engelse talent niet onder stoelen of banken. Volgens Sarri, die nog geen beroep deed op Hudson-Odoi, getuigt dat van gebrek aan respect. Hudson-Odoi moet in München Arjen Robben opvolgen, maar de onderhandelingen tussen beide grootmachten gaan met horten en stoten. Volgens Engelse media bracht Bayern al vier keer een bod uit, waarvan het laatste bod veertig miljoen euro betrof. Chelsea zou zo'n 45 miljoen euro verlangen voor de jeugdinternational, die nog tot medio 2020 vastligt op Stamford Bridge. Daarnaast verlangt Chelsea volgens The Times een terugkoopclausule om situaties à la Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne en Nemanja Matic te voorkomen. Zij speelden ook bij Chelsea, maar ontwikkelden zich daarna elders spectaculair. Bayern voelt niets voor die afspraak en gaat het getouwtrek om Hudson-Odoi vrolijk verder.

Ontvang het belangrijkste transfernieuws ook op onze nieuwe Facebook-pagina Transferupdate!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen