Stam moet in laatste test PEC Zwolle buigen voor Bosz

Stam moet in laatste test PEC Zwolle buigen voor Bosz

11 januari 2019 – Peter Bosz heeft het oefenonderonsje met Jaap Stam gewonnen. Bayer Leverkusen toonde zich vrijdagmiddag te sterk voor PEC Zwolle: 3-1. Het elftal van Stam kon in de beginfase nog meehobbelen met de Bundsliga-club, maar bleek daarna een maatje te klein. Voor PEC Zwolle was het de laatste test in aanloop naar de competitiehervatting van volgende week zaterdag tegen Feyenoord.PEC kreeg in openingsfase ook goede kansen op de openingstreffer. Aanwinst Lennart Thy zorgde twee keer voor gevaar, maar de beste kans kwam op naam van Vito van Crooy. Hij had de hoek voor het uitzoeken, maar Van Crooy leverde slechts een slap rollertje af.

De openingstreffer viel na een half uur, mede door geschutter van Ruben Ligeon. De verdediger liet de bal onder zijn voet doorschieten en leidde daarmee de 1-0 van Kevin Volland in. Kort daarna kreeg PEC een vlijmscherpe om de oren. Leon Bailey schoot de bal achter Mickey van der Hart, die PEC met zijn optreden voor een grotere achterstand behoedde.

In de tweede helft kreeg PEC steeds minder te vertellen. Met nog een kwartier op de klok zorgde Bailey voor de definitieve beslissing. Al pikte Stanley Elbers nog wel een eredoelpunt mee door te profiteren van een fout van doelman Lukas Hradecky.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 juni 2019

  2. dinsdag 18 juni 2019

  3. maandag 17 juni 2019