Padt krijgt werkstraf van 50 uur voor misdragingen in trein

Padt krijgt werkstraf van 50 uur voor misdragingen in trein

11 januari 2019 – Sergio Padt moet voor zijn misdragingen in de trein een werkstraf van vijftig uur uitvoeren.  De rechter achtte belediging, bedreiging en mishandeling bewezen. Het betreft een onvoorwaardelijke straf die kan worden vervangen door 25 dagen in de cel. Ook moet de keeper van FC Groningen een boete van ruim zevenhonderd euro betalen voor (im)materiële schade. Padt kan in hoger beroep tegen de straf.Na de verloren wedstrijd tegen AZ (1-3) stapte Padt zonder kaartje in de trein naar zijn woonplaats Kropswolde. Onderweg kwam het tot een aanvaring met de conducteur. Padt vertoonde agressief gedrag en werd op het station meegenomen door de politie. Na een nacht in de cel betuigde Padt spijt en leverde hij zijn aanvoerdersband bij Groningen in.

Ook in de rechtszaal toonde Padt spijt. Volgens RTV Noord bekende hij belediging en bedreiging, maar ontkende Padt mishandeling. De reden dat de keeper geen geldig vervoersbewijs had, was een defect incheckpaaltje voor de OV-kaart. Een getuige bevestigde dit.

De officier van justitie eiste een werkstraf van 70 uur. Hij verweet Padt bedreiging ('ik maak je kapot, ik maak je dood'), belediging (spugen) en slaan (mishandeling).

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020