Officieel: Thorsby in zomer transfervrij naar Sampdoria

Officieel: Thorsby in zomer transfervrij naar Sampdoria

11 januari 2019 – Morten Thorsby heeft zijn transfer naar Sampdoria afgerond. De Italianen nemen de Noor komende zomer transfervrij over van sc Heerenveen. Dat meldt Sampdoria vrijdagmiddag via de officiële kanalen. Thorsby tekende een contract tot medio 2023.Voor Heerenveen is deze deal een hard gelag, want de Friezen vangen nu geen transfersom voor Thorsby. De Scandinaviër had vanwege zijn aflopende contract alleen in de huidige transferwindow nog iets op kunnen leveren. Nu maakt Thorsby het seizoen af bij Heerenveen en loopt hij straks gratis de deur uit.

Bij Heerenveen staan meerdere spelers op de nominatie voor een vertrek. Arber Zeneli's situatie is vergelijkbaar met die van Thorsby. Ook zijn verbintenis loopt af. De optie voor een extra jaar in zijn contract lijkt niet reëel, want bij verlenging wil Zeneli een hoger salaris. Vanwege de financiële huishouding van Heerenveen is dat onwenselijk. Dus als Heerenveen geld wil verdienen aan de Kosovaar, moet hij deze maand vertrekken.

Daarnaast staat de Friese club open voor een vertrek van Dave Bulthuis en niet-EU-spelers Marco Rojas, Nemanja Mihajlovic en Yuki Kobayashi.

Ontvang het belangrijkste transfernieuws ook op onze nieuwe Facebook-pagina Transferupdate!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 26 juni 2019

  2. dinsdag 25 juni 2019