Müller twee wedstrijden geschorst voor karatetrap op Tagliafico

Müller twee wedstrijden geschorst voor karatetrap op Tagliafico

11 januari 2019 – Thomas Müller is twee wedstrijden geschorst voor zijn karatetrap op Nicolas Tagliafico. Maximilian Wöber, die ook een rode kaart kreeg in het Champions League-duel tussen Ajax en Bayern München, moet ook twee duels brommen. Tevens heeft Ajax een boete van 20.000 euro gekregen voor het gooien van projectielen op het veld.Müller plantte vorige maand zijn noppen in het hoofd van Tagliafico, maar liet hij na afloop weten dat het een onbewuste actie was. De UEFA oordeelde dat twee wedstrijden schorsing voldoende is. Het betekent dat het tweeluik van Bayern met Liverpool in de achtste finale van de Champions League aan de neus van Müller voorbijgaat. 

De opgelegde straf van Wöber zal voor Ajax weinig consequenties hebben. De Oostenrijker staat op het punt zijn transfer naar Sevilla af te ronden. Met de schorsing van twee wedstrijden moet Wöber de dubbele ontmoeting in de Europa League met Lazio missen. De verdediger kreeg tegen Bayern een rode kaart voor een harde tackle op Leon Goretzka.

Ajax ondervindt wel consequenties voor fans die voorwerpen op het veld gooiden. De Amsterdammers moeten 20.000 euro aftikken. Bayern heeft een boete van 8.000 euro gekregen vanwege afsteken van vuurwerk.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 26 juni 2019

  2. dinsdag 25 juni 2019