Schaars na negen maanden terug: "Ik ben weer voetballer"

Schaars na negen maanden terug: "Ik ben weer voetballer"

11 januari 2019 – Een mooier verjaardagscadeau kon Stijn Schaars zich niet wensen: zijn rentree binnen de lijnen na negen maanden blessureleed. De vandaag (vrijdag) 35 jaar geworden middenvelder van sc Heerenveen speelde donderdag tegen Ingolstadt (3-4 nederlaag) een uur mee. Meteen nam Schaars de regie in handen binnen het elftal van Heerenveen."Ik had nog wel langer willen spelen, maar ja… protocol hè?", zegt hij tegen de Leeuwarder Courant. "Zonder gekheid: ik probeerde invloed te hebben, te spelen zoals ik altijd heb gedaan en op een positieve manier met die jongens aan de gang te gaan. Ook door verbaal aanwezig te zijn. Dat kostte me totaal geen energie. Dat is niet alleen leeftijd, dat heeft ook met mijn karakter te maken. Het is iets natuurlijks voor me."

Schaars brak begin april zijn kuit- en scheenbeen na een ongelukkige botsing op de training. Hem wachtte een zware revalidatie. "Ik heb me steeds op dit trainingskamp gericht, op deze wedstrijd. "Hier heb ik het al die maanden voor gedaan. Ik heb in de winterstop ook gewoon doorgetraind, ik wist dat ik vandaag klaar moest zijn. Dat was ik. Ik heb de laatste stap nu gezet. Ik ben weer voetballer."

Het is een serieuze optie dat Schaars volgende week zondag in de uitwedstrijd tegen Ajax zijn rentree in de Eredivisie viert. Mede doordat Yuki Kobayashi en Ben Rienstra geschorst zijn en Morten Thorsby, die onderhandelt met Sampdoria, hoogstwaarschijnlijk niet speelt. Schaars: "Negentig minuten spelen zal lastig zijn, ook omdat het tegen Ajax natuurlijk in een hoger tempo gaat. Maar een uur? Wie weet. Natuurlijk zou ik dat willen. Laten we de komende twee dagen even afwachten, maar zoals het nu voelt zou ik niet weten waarom ik niet kan spelen in Amsterdam."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 29 januari 2020

  2. dinsdag 28 januari 2020