Van Bommel voelt zich soms veel gevolgd door camera

Van Bommel voelt zich soms veel gevolgd door camera

11 januari 2019 – Ook als coach gaat er veel bravoure uit van Mark van Bommel. In zijn eerste half jaar als hoofdtrainer van PSV stond hij met veel energie langs de lijn. "Soms heb ik het gevoel dat de camera tachtig procent van de tijd op mij staat", zegt Van Bommel."Wat dat is? Iedereen denkt dat ik dan aan het zaniken ben. Oke, soms wel", zegt hij in het Eindhovens Dagblad. "Als er een beslissing is genomen en ik zie vanuit mijn positie dat het een corner is en de scheidsrechter ziet het niet, dan vind ik dat ik moet zeggen dat het een corner is. Het zal niet worden aangepast, maar ik erger me er wel aan."

Van Bommel krijgt hulp van schoonvader Bert van Marwijk, die juist rust uitstraalt. "Het is niet zo dat hij zegt 'je moet dit of dat doen'. Het gaat automatisch. Soms vraagt hij of ik ergens wel aan heb gedacht. Dat doen de anderen in de technische staf ook. We werken al langer samen, bij Australië en daarvoor Saudi-Arabië. Voor mij was het als beginnende coach heel belangrijk om mijn eigen staf samen te stellen. Ook Reinier Robbemond en Jürgen Dirkx hebben al meer ervaring als coach. Noem ze een klankbord, ondersteuning of houvast, dat maakt me niet uit. Je moet nooit schromen om mensen bij je te halen die je helpen."

In Qatar bereidt Van Bommel PSV voor op de tweede seizoenshelft. De Eredivisie-koploper speelt vrijdag een oefenduel met Club Brugge. 


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 mei 2019

  2. zaterdag 25 mei 2019

  3. vrijdag 24 mei 2019