Nederland (dames)
1 – 1
Japan (dames)

Cillessen incasseert twee goals en verliest met Barça

Cillessen incasseert twee goals en verliest met Barça

10 januari 2019 – FC Barcelona heeft donderdagavond een verrassende nederlaag geleden in de achtste finale van de Copa del Rey. Met Jasper Cillessen in de basis ging de Catalaanse club op bezoek bij Levante met 2-1 onderuit. Door de nederlaag zal Barcelona over een week aan de bak moeten. Dan treffen de teams elkaar in Camp Nou voor de returnwedstrijd.Zoals gebruikelijk in het bekertoernooi begon Cillessen onder de lat bij Barcelona. Lionel Messi en Luis Suárez ontbraken bij de Catalanen - zij namen zelfs niet op de bank plaats. Zonder het belangrijke duo kwam Barcelona al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Uit een vrije trap van Rubén Rochina kopte de vrijstaande Erick Cabaco na vier minuten de bal achter Cillessen.

De Nederlandse reservedoelman van Barcelona moest een kwartier later de bal wederom uit het net vissen. Borja Mayoral speelde zichzelf vrij in het strafschopgebied en schoot de bal - buiten het bereik van Cillessen - in de lange hoek. Levante kreeg in het vervolg van de wedstrijd nog meerdere mogelijkheden om ook een derde doelpunt te scoren, maar de 3-0 werd niet gemaakt.

Aan de andere kant werd nog wel een keer gescoord. Na een overtreding op Denis Suárez mocht Philippe Coutinho vanaf elf meter aanleggen. Hij scoorde de 2-1, wat voor Barcelona perspectief biedt voor de returnwedstrijd. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 juni 2019

  2. maandag 24 juni 2019