Spoorboekje: Padt voor de rechter, oefenduels PSV en Feyenoord

11 januari 2019, 07:00   Bijgewerkt: 10 januari 2019, 23:56

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 11 januari.

Nieuws

Zaak Sergio Padt

FC Groningen-keeper Sergio Padt staat voor de rechter voor het treinincident van vorig jaar september, waar hij twee conducteurs zou hebben mishandeld, bedreigd en beledigd. Dat zijn de feiten waarvoor de goalie terecht staat. Er hangt hem een werkstraf van maximaal 240 uur boven het hoofd.  

Ajax-transfers

Maximilian Wöber. Diego Lainez. David Neres. Hoewel men in Amsterdam hoopte dat het heel rustig zou blijven op het gebied van transfers, is het toch nog best druk. Van welke van de drie transfers krijgen we vandaag een update? En belangrijker nog: komt er op korte termijn witte rook?

Update Wessel Dammers

Hoe ernstig is de blessure van Wessel Dammers? Daar zal Fortuna Sittard vandaag duidelijkheid over verschaffen. De aanvoerder van de Eredivisionist liep gisteren een ogenschijnlijk zware blessure op. Toen hij tijdens een oefenduel met Racing Genk (0-1) probeerde weg te draaien, bleef zijn voet staan. Al huilend verliet hij het veld.

Wedstrijden

PSV - Club Brugge (14.00 uur)

PSV kent een succesvol trainingskamp in Doha (Qatar) en maakt zich op voor de enige oefenwedstrijd in de winterstop. Zonder Hirving Lozano speelt de ploeg van Mark van Bommel tegen Club Brugge. Welke accenten legt de oefenmeester, die Maximiliano Romero, Trent Sainsbury en Aziz Behich moet missen vanwege interlandvoetbal?

Borussia Dortmund - Feyenoord (17.00 uur)

Giovanni van Bronckhorst staat met Feyenoord een flinke test te wachten. De Rotterdammers treffen namelijk de koploper van de Bundesliga. Mogelijk betekent het duel de rentree van Ridgeciano Haps, anders komt hij een dag later tegen Karlsruher in actie. Ook AZ, PEC Zwolle, Vitesse en FC Groningen oefenen vandaag.

Olympique Lyon - Reims (20.45 uur)

Memphis Depay maakte afgelopen week zijn eerste minuten namens Lyon in de jaarwisseling, maar ging prompt onderuit tegen laagvlieger Strasbourg. Om het nieuwe jaar niet helemaal slecht te starten, moet Memphis, en uiteraard ook Kenny Tete die steeds meer minuten maakt, met zijn ploeg winnen van middenmoter Reims. 

Voetbal op tv

17.00 uur: Feyenoord - Borussia Dortmund, FOX Sports 1, live verslag van het oefenduel 

20.45 uur: Leeds United - Derby County, Ziggo Sport, live verslag van het duel in het Championship

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen