Nederland (dames)
1 – 1
Japan (dames)

Heerenveen verliest van FC Ingolstadt 04 bij rentree Schaars

Heerenveen verliest van FC Ingolstadt 04 bij rentree Schaars

10 januari 2019 – Stijn Schaars heeft zijn rentree gemaakt bij sc Heerenveen. De middenvelder deed in het oefenduel met FC Ingolstadt 04 donderdagmiddag een uur mee bij de Friezen, die tegen de hekkensluiter van de 2. Bundesliga in drie keer 45 minuten uiteindelijk onderuit ging (3-4). Wel kwam de formatie van Jan Olde Riekerink tot twee keer toe op voorsprong op Spaanse bodem.De captain van de Friezen stond maanden buitenspel met een dubbele beenbreuk en stond in de eerste seizoenshelft alleen op het veld tijdens trainingen in Heerenveen. Maar na een helft, bij een 1-1 stand (Agyemang Diawusie 0-1, Michel Vlap 1-1), betrad de middenvelder eindelijk weer eens het veld een een officieuze wedstrijd. Als vervanger van Jordy Bruijn stond hij een uur binnen de lijnen.

Met Schaars op het veld kreeg Heerenveen enkele kansen, onder meer voor Arber Zeneli. Na twee kansen was het raak voor de Kosvaarse buitenspeler: uit een vrije trap schoot hij de Friezen op voorsprong. Charlison Benschop, voormalig speler van onder andere RKC Waalwijk en AZ, zorgde vervolgens voor de gelijkmaker. Vlap (uit een voorzet van de gevaarlijke Zeneli) en Jonathan Kotzke (kopbal na een fout van Warner Hahn) zorgden ervoor dat Schaars ook bij een geljike stand het veld verliet: 3-3.

Na een uur voetballen werd de routinier namelijk weer vervangen door Rami Hajal, die zijn officieuze debuut maakte voor de Friezen. Ook de jonge Arjen van der Heide kwam nog binnen de lijnen en tegen de deels verjongde en gewisselde ploeg, pakten de Duitsers de overwinning. Stefan Kutschke kopte de bal achter Filip Bednarek, die binnen de ploeg was gekomen voor Hahn. Schaars zag het vanaf de bank aan: ondanks de nederlaag was het voor hem een mooie middag in La Manga. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 juni 2019

  2. maandag 24 juni 2019