Nederland (dames)
1 – 1
Japan (dames)

De Graafschap moeizaam voorbij Spaanse derdeklasser Peralada

De Graafschap moeizaam voorbij Spaanse derdeklasser Peralada

10 januari 2019 – De Graafschap heeft voor het eerst sinds een lange tijd weer eens weten te winnen. Hoewel het 'slechts' een oefenwedstrijd betreft, is het voor de mannen van Henk de Jong wel een kleine opsteker. Tegen het nietige CF Peralada-Girona B, uitkomend in de Segunda Division B, kwam het namelijk nog wel op achterstand, maar toch kwam er nog wel een benauwde zege (3-4).



Een van de meest opvallende dingen was dat Agil Etemadi in de beoogde basisploeg begon onder Henk de Jong. De keeper kreeg in de laatste duels al de voorkeur boven Hidde Jurjus, maar die kampte toen met een blessure. Ditmaal kwam de PSV-huurling na de pauze in actie. Mogelijk houdt De Jong vertrouwen in Etemadi. Hij moest na ruim een half uur wel vissen, toen de bezoekers uit een vrije trap van veertig meter knap op voorsprong kwamen.

Direct daarna maakte Youssef El Jebli gelijk, gevolgd door de 1-2 van Delano Burgzorg direct na de rust. Hoewel Javier Vet (na een uur) en Mo Hamdaoui (na 75 minuten) ook doel troffen, werd het in de slotfase nog even billenknijpen. Uit een corner werd het namelijk 2-4 en vlak voor het einde ook nog 3-4, maar de zege werd uiteindelijk over de streep getrokken tegen de Spaanse derdeklasser.

Een kleine opsteker voor De Graafschap, dat in de Eredivisie voor het laatst won op 27 oktober. Daarna volgden vijf nederlagen en twee remises, met de pijnlijke doelcijfers van 22 tegengoals en drie voor. Daardoor staan De Superboeren onderaan de Eredivisie, met drie punten achterstand op de plekken zeventien en achttien.


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 juni 2019

  2. maandag 24 juni 2019