'Baby' Hoever maakt indruk: "Nog veel meer te bieden"

10 januari 2019, 10:56

Ki-Jana Hoever maakt ook indruk op Alex Inglethorpe, hoofd jeugdopleiding bij Liverpool. Maar het verrast de Engelsman niet dat de zestienjarige Nederlanders zich zo ontwikkelt. Hoever debuteerde maandag voor Liverpool en werd de jongste speler ooit in de FA Cup.

"Hij is een buitengewoon talent", zegt Inglethorpe op het clubkanaal van Liverpool. "Het meest verbazingwekkende vind ik niet zijn kwaliteiten als voetballer, maar zijn sterke karakter. Hij heeft serieus potentieel, en maakt progressie. Dat verrast me niet. Vanaf het begin was overduidelijk dat hij de mogelijkheden om een topspeler te worden. Hij beschikt over de juiste puzzelstukjes, die wij moeten samenvoegen."

Hoe goed Hoever kan worden, hangt volgens Inglethorpe grotendeels af van zijn fysieke ontwikkeling. "Hij heeft nog veel meer te bieden. Je kunt zien dat hij fysiek nog niet klaar is. Dat hangt weer af van waar hij speelt. Binnen oudere groepen speelt hij waarschijnlijk meer op de flank, in zijn eigen leeftijdscategorie is het logisch dat hij meer centraal speelt."

Inglethorpe tempert ook de verwachtingen. "Hij is jong, hij is een 'baby'. Voor hem is er nog een lange weg te gaan. Op het moment maakt hij goede vorderingen. We moeten realistisch zijn in de verwachtingen, maar zijn start is mooi. Ik hoop dat ik de kans krijg om nog vele jaren met hem samen te werken."

Hoever viel maandag tijdens de wedstrijd tegen Wolverhampton al vroeg in voor de geblesseerd geraakt Dejan Lovren. De jeugdspeler kwam afgelopen zomer over van Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen