Rojas zit op dood spoor: "Als situatie niet verandert, moet ik gaan"

10 januari 2019, 09:23

Marco Rojas zit op een dood spoor bij sc Heerenveen en mag vertrekken bij de Friese club. Als zijn uitzichtloze situatie niet snel verandert, dan weet de aanvaller dat een exit uit Friesland inderdaad onvermijdelijk is. "Als de situatie niet verandert, moet ik gaan. Het gaat om mijn carrière, ik moet spelen."

Dat vertelt hij tegenover de Leeuwarder Courant. Rojas heeft een aflopend contract, desondanks werd een club die hem wilde huren deze winter afgewimpeld op de voorwaarden. "Het is een moeilijke situatie, frustrerend ook", zegt Rojas over de drie invalbeurten die hij tot dusver slechts maakte in de Eredivisie in de eerste seizoenshelft.

"Maar ik kan het voetbal gelukkig beter relativeren dan vroeger. Toen ik jonger was, draaide alles om voetbal, dacht ik de hele dag na als er in een wedstrijd of bij een training dingen niet gingen zoals ik graag wilde. Nu snap ik dat je het spel soms ook moet loslaten. Dat je los van alles moet genieten van vriendschappen bijvoorbeeld, en van familie."

Rojas blijft dus positief, ondanks dat hij amper speelt. "Je zou kunnen zeggen dat ik midden in een storm zit. Ik weet zeker dat ik die uiteindelijk ongeschonden doorsta", blijft hij hoopvol. Of dat ook in Heerenveen gebeurt, lijkt de vraag. Rojas mag deze winter vertrekken en als dat niet gebeurt, dan is het komende zomer. Volgens de LC is de kans erg klein dat de optie in zijn contract wordt gelicht.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen