Spijkerman over periode in Groningen: "Het is tegengevallen"

10 januari 2019, 08:12   Bijgewerkt: 10 januari 2019, 08:17

FC Groningen-assistent Hennie Spijkerman vertrekt na dit seizoen bij FC Groningen. De rechterhand van Danny Buijs liet op de clubsite weten dat hij nog eenmaal 'een avontuur' over de landsgrenzen aan wilde gaan, maar is ook eerlijk: zijn avontuur in het hoge noorden werd niet dat wat hij er van had gehoopt. "In die zin is het tegengevallen."

Dat vertelt hij tegenover Dagblad van het Noorden over zijn naderende vertrek van komende zomer. "Ik vind FC Groningen nog steeds een mooie club en we kunnen het goed vinden met elkaar. Het is wel jammer dat er niet is uitgekomen wat we er met ons allen van hadden verwacht", legt hij uit. "We hadden er geen rekening mee gehouden dat we in de winterstop zo dicht bij de degradatiestreep zouden staan. Toch vind ik dat ik me daardoor niet moet laten weerhouden. Het is ook niet de reden dat ik deze beslissing neem. Ik ben 68 jaar, heb niet meer alle tijd van de wereld. Als ik nog iets wil, moet het nu gebeuren."

Het feit dat hij nog graag een keer iets van de wereld wil zien, is dus echter wel de hoofdreden. En waar zijn nieuwe uitdaging ook gaat zijn, vermoedelijk is het als assistent-trainer. "Want al die randzaken zoals de transferperikelen van deze tijd, daar heb ik geen zin meer in." Al ligt de focus uiteraard eerst nog op FC Groningen. "We willen zo snel mogelijk wegkomen uit de gevarenzone en vervolgens nog zo hoog mogelijk zien te eindigen. Dat is het plan, daar gaan we met zijn allen vol voor de komende maanden."

Lees ook: Spijkerman gaat na dit seizoen voor het avontuur

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen