Spurs zet tegen Chelsea eerste stap richting finale League Cup

8 januari 2019, 22:58

Tottenham Hotspur heeft in de halve finale van de League Cup de eerste slag gewonnen, maar de oorlog nog niet. De Londense club zette dinsdagavond een stap richting de eindstrijd door Chelsea met 1-0 te verslaan. Harry Kane maakte vanaf de strafschopstip de enige treffer op Wembley. Over twee weken spelen de Londense teams op Stamford Bridge de allesbeslissende returnwedstrijd.

Beide Londense teams traden met zo ongeveer het sterkste elftal aan in de eerste wedstrijd van het tweeluik in het Engelse bekertoernooi. Na een klein halfuur werd het duel opengebroken. Harry Kane ontsnapte aan de buitenspelval van Chelsea en werd in het strafschopgebied gevloerd door doelman Kepa. Even leek er toch sprake te zijn van buitenspel, maar de VAR keek de situatie na en oordeelde dat Tottenham een strafschop verdiende.

Kane - in de Premier League al veertien keer trefzeker - ging achter de bal staan en schoot de 1-0 tegen de touwen. Zijn doelpunt in de eerste helft bleek de enige van de wedstrijd te zijn, ondanks dat beide teams nog een aantal goede mogelijkheden kregen. De grootste kans na rust was voor Chelsea-verdediger Andreas Christensen, die op vijf meter van het doel de bal naast schoot.

Op Stamford Bridge nemen de teams het over twee weken weer tegen elkaar op. De Londense club die doorstoot naar de finale van de League Cup treft in de eindstrijd waarschijnlijk Manchester City. De nummer twee van de Engelse competitie neemt het in de halve finale op tegen League One-club Burton Albion.