Ambitieus Excelsior wil stadion uitbreiden én een echte grasmat

8 januari 2019, 19:52

Excelsior wil de capaciteit van het stadion vergroten. De Rotterdammers mikken op een uitbreiding van 4.500 naar 7.500 zitplaatsen. Ook wil de Eredivisionist de kunstgrasmat vervangen voor een echte grasmat. Volgens Excelsior-directeur Ferry de Haan gaat het niet lang duren tot de plannen geconcretiseerd worden.

"We zijn best een eind op weg en bovendien met een aantal partners en de gemeente in gesprek", vertelt hij aan RTV Rijnmond. "We zijn geen club die 20.000 toeschouwers gaat trekken, dus we willen naar 7500 plaatsen toe. Daarvoor moet een grondige aanpassing gedaan worden, zodat Excelsior echt een 'place to be' wordt."

"Als je een bepaalde ambitie hebt moet je niet te klein gaan bouwen", vervolgt de directeur. "Een capaciteit van 7.500 is daarin een goed aantal. Qua toeschouwersaantallen, seizoenkaarthouders en losse kaartverkoop zijn we de laatste jaren absoluut gegroeid, wat dit een reële ambitie maakt."

Naast het stadion wil Excelsior ook de faciliteiten van de jeugdopleiding en de amateurtak aanpakken. Daarnaast mikt de club op natuurgras in het stadion. "Binnen ons plan denken wij aan echt gras. Als we deze plannen kunnen realiseren betekent dat ook dat onze inkomsten zullen stijgen, waardoor we een echt grasveld kunnen financieren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen