SC Heerenveen bereid mee te werken aan vertrek van Bulthuis

8 januari 2019, 12:59

SC Heerenveen is bereid mee te werken aan een vertrek van Dave Bulthuis. Aan het einde van de eerste seizoenshelft raakte de 28-jarige verdediger zijn basisplaats kwijt. Daarnaast wacht Heerenveen af wat de onderhandelingen tussen Morten Thorsby en Sampdoria opleveren.

Zowel Bulthuis en Thorsby ontbreken op het trainingskamp van Heerenveen in Spanje. "Dave is momenteel aan het revalideren. Daarnaast zit hij op een leeftijd dat hij graag nog een keer de stap naar het buitenland wil maken. We staan open voor een vertrek en zijn bereid daaraan mee te werken", zegt technisch manager Gerry Hamstra op het clubkanaal van Heerenveen.

Hamstra vervolgt: "Dat heeft ook te maken met de situatie waarin hij terecht is gekomen nu Kik (Pierie, red.) centraal achterin de voorkeur kreeg. Maar gebeurt er niets, dan blijft Dave gewoon bij ons. Wanneer hij wel vertrekt, zullen we een vervanger moeten aantrekken om het aantal verdedigers in de selectie op peil te houden."

Thorsby

Thorsby voert gesprekken met Sampdoria, al geeft Hamstra die club zelf niet prijs. De Noor heeft in Friesland een aflopend contract. Hij moet deze maand vertrekken, wil Heerenveen wat aan hem verdienen. Maar naar verluidt maakt Thorsby komende zomer de overstap en zou Heerenveen naast een vergoeding grijpen. "Het is bekend dat Morten onderhandelingen heeft gevoerd met een club uit Italië. Volgende week gaan we verder kijken hoe we in deze situatie zullen gaan handelen", aldus Hamstra.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen