Egypte neemt organisatie Afrika Cup over van Kameroen

8 januari 2019, 12:33

Egypte organiseert komende zomer de Afrika Cup. Het land krijgt de voorkeur boven Zuid-Afrika, dat ook in de race was. Egypte kreeg zestien stemmen, Zuid-Afrika slechts eentje. De Afrikaanse voetbalbond (CAF) ontnam eerder Kameroen de organisatie van het toernooi en werd genoodzaakt een nieuwe organisator aan te wijzen. Het CAF oordeelde dat Kameroen onvoldoende was voorbereid. 

Oorspronkelijk was Kameroen als gastheer verzekerd van deelname. Onduidelijk is of die garantie in handen blijft van de Ontembare Leeuwen, waarvan Clarence Seedorf bondscoach is. Met de huidige stand van zaken in het kwalificatietoernooi zou Kameroen zich alsnog plaatsen. De titelverdediger moet Marokko voor zich dulden, maar gaan de eerste twee landen per poule naar het eindtoernooi. Het nieuwe gastland kwalificeerde zich al. 

In tegenstelling tot voorgaande edities wordt het toernooi in de zomer gespeeld, van 7 juni tot en met 30 juni. In het verleden stond de Afrika Cup altijd in de winter geprogrammeerd. Met de verschuiving hoeven Afrikaanse spelers geen competitieverplichtingen met hun club te missen. Daarnaast doen er komende zomer voor het eerst 24 landen mee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen