Keizer verliest: "We moeten ook zonder Dost kunnen spelen"

8 januari 2019, 12:01

Niet de absentie van Bas Dost, maar een valste start is volgens Marcel Keizer de oorzaak van de pijnlijke nederlaag van Sporting Portugal. Keizers elftal ging maandag pijnlijk onderuit tegen het tiental van Tondela (1-2), een middenmoter in de Portugese competitie.

"We kenden een slechte start, we controleerden het spel niet. De eerste tien minuten ontbrak het aan de juiste instelling. Toen dat veranderde, stonden we al 0-1 achter", zegt Keizer tegen Sport TV. De oefenmeester kon geen beroep doen op Dost, die ontbrak vanwege een hoofdblessure. "Hij is erg goed, we missen hem. Maar we moeten ook zonder hem kunnen spelen. We hebben ons werk niet goed gedaan. De wedstrijd eindigden we met vier aanvallers, dus aan aanvallers was geen gebrek."

De nederlaag zet Sporting verder op achterstand in de titelrace. Het verschil met koploper FC Porto is momenteel acht punten. Beide clubs treffen elkaar zaterdag in de Primeira Liga. "We hebben deze week niet over die wedstrijd gesproken, het ging alleen over Tondela", aldus Keizer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen