Liverpool verliest bij debuut Hoever en ligt uit FA Cup

Liverpool verliest bij debuut Hoever en ligt uit FA Cup

7 januari 2019 – Liverpool is voor de tweede keer in vijf dagen onderuit gegaan. Het team van Jürgen Klopp bleek maandagavond niet opgewassen tegen Wolverhampton Wanderers: 2-1. Bij Liverpool deed de pas zestienjarige Ki-Jana Hoever bijna de hele wedstrijd mee.Virgil van Dijk was wegens een lichte blessure niet van de partij tijdens het derde ronde-duel en meerdere grote namen waren niet van de partij. Eigenlijk waren alleen Dejan Lovren en James Milner de enige vaste basisspelers die in de basis begonnen. Eerstgenoemde viel in de zesde minuut al uit en dat was voor Klopp de gelegenheid om de pas zestienjarige Hoever binnen de lijnen te brengen. De Amsterdammer werd daarmee de jongste Liverpool-speler ooit in de FA Cup.

Hij maakte een prima indruk, maar kon niet voorkomen dat Liverpool verloor. Na 38 minuten zette Raul Jiménez de Premier League-revelatie op voorsprong. Divock Origi maakte in het tweede bedrijf gelijk, maar die treffer werd in de 55ste minuut alweer ongedaan gemaakt. De Portugees Rúben Neves deed wat hij zo vaak doet, namelijk geweldig raak schieten. De international veegde de bal van grote afstand achter Simon Mignolet. Het bleek de beslissing in het bekerduel. Klopp liet Roberto Firmino en Mohamed Salah invallen om het verschil te maken, maar dat lukte niet ondanks dat Xherdan Shaqiri nog de paal raakte.

Voor Liverpool is het FA Cup-toernooi daardoor nu al voorbij. Het is bovendien na de 2-1 nederlaag bij Manchester City de tweede verliespartij op rij.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 22 september 2020

  2. maandag 21 september 2020