Heerenveen laat Hornkamp omturnen van spits naar rechtsback

7 januari 2019, 13:14

SC Heerenveen-spits Jizz Hornkamp switcht van positie. Hij laat zich omturnen naar rechtsback. Dat heeft de twintigjarige Noord-Hollander in samenspraak met Heerenveen besloten. "De club kwam een tijdje terug met dit idee", zegt Hornkamp.

Als spits moet hij in de huidige selectie Sam Lammers en Pelle van Amersfoort voor zich dulden. "Ik heb nagedacht, gewikt en gewogen en toen hebben we gezamenlijk besloten dat ik voor de rechtsbackpositie ga", vertelt hij op het clubkanaal van Heerenveen. "Toen ik bij het eerste kwam, om als spits van de beloften op meer weerstand te stuiten, waren Henk (Veerman, red.) en Reza (Ghoochannejhad, red.) de centrale aanvallers. Bij elf-tegen-elf werd ik dan rechtsback en dat ging eigenlijk best goed. Zo goed dat ik bij het tweede ook af en toe wedstrijden op die positie ging spelen."

Ook als kleine jongen speelde Hornkamp al eens als rechtsback. "Toen ik bij Ajax in de E2 zat. Met dat team kwamen we uit op het WK voor clubteams en stond ik rechtsachter, maar daar bleef het bij. In de jeugd stond ik op dat seizoen na altijd in de spits." Nu krijgt dat alsnog een vervolg. "De eerste paar wedstrijden na de winter zal ik geduld moeten hebben, want ik zit nog midden in m'n spoedcursus rechtsback. De fijne kneepjes moet ik me nog eigen maken, maar dat komt goed. De andere verdedigers en keepers helpen me daar goed bij. Op termijn ga ik natuurlijk voor een basisplek."

Hornkamp moet op zijn nieuwe positie concurreren met Sherel Floranus, die Heerenveen afgelopen zomer overnam van Sparta. Floranus moest Denzel Dumfries opvolgen, maar maakt tot nu toe geen verpletterende indruk in het Abe Lenstra stadion.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen