Rutten maakt excuses: "Voorlopig pers in Nederlands toespreken"

7 januari 2019, 11:37

Fred Rutten opende zijn eerste persconferentie als trainer van Anderlecht met excuses. Het spijt de coach dat hij de Franse taal nog niet machtig is. "Ik zal de taal leren, maar voorlopig kan ik de pers dus enkel in het Nederlands toespreken", verontschuldigde Rutten zich.

De Tukker, die Arno van Zwam meeneemt als assistent, stelde meteen een duidelijk doel: Anderlecht moet terug naar de top. "Ik ben vereerd dat ik voor deze prachtige club mag werken", citeert Sporza hem. "Tegen Anderlecht zeg je geen nee. Het is een enorme uitdaging voor mij om met deze club te werken. Anderlecht is niet enkel in België, maar ook in Europa een heel grote club. Ik wil zo snel mogelijk mijn staf en spelersgroep leren kennen."

Anderlecht staat in de competitie teleurstellend vijfde, met veertien punten achterstand op koploper Racing Genk. "We moeten de afstand zo snel mogelijk verkleinen. In het voetbal draait het om resultaten. Daarom ligt de focus nu al op de eerstvolgende wedstrijd. Ik zal mijn uiterste best doen om een team op het veld te krijgen dat met vertrouwen speelt. De ploeg heeft in elk geval voldoende potentieel."

Lees ook: Allach: "Waarom zou Rutten bij Anderlecht niet slagen?"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen