Gisteren gemist: Barça profiteert van verlies Real, Orejuela weg

7 januari 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 6 januari.

FC Barcelona is de lachende derde na moeizame winst op Getafe

FC Barcelona heeft met pijn en moeite zondagavond afstand genomen van de directe concurrentie. Waar Real Madrid (verlies), Atlético Madrid ([a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/344097/goal-griezmann-hoogtepunt-tijdens-gelijkspel-in-sevilla/,_blank,gelijk]) en Sevilla ([a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/344097/goal-griezmann-hoogtepunt-tijdens-gelijkspel-in-sevilla/,_blank,gelijk]) punten verspeelden in de top van de Primera Division, maakte de ploeg van Ernesto Valverde geen fout. Doelpunten van Lionel Messi, die wederom groots speelde, en Luis Suárez waren genoeg voor de drie punten op bezoek bij Getafe (1-2).

PSG simpel door in Franse beker na zege op Ponitvy

Paris Saint-Germain heeft uiterst simpel de volgende ronde bereikt van de Coupe de France. De topclub had het tegen het nietige Ponitvy zeker niet altijd eenvoudig zondagavond, maar een eigen doelpunt van Sylvain Jule leidde de zege in van de bezoekers. In het laatste deel waren sterspelers Neymar, Kylian Mbappé (strafschop) en Julian Draxler ook nog trefzeker (0-4).

Cruzeiro bevestigt komst van Ajax-flop Orejuela

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar het Braziliaanse Cruzeiro heeft nu ook daadwerkelijk bevestigd dat Luis Orejuela op huurbasis overkomt van Ajax. De Colombiaanse rechtsback wordt zo in ieder geval voor één seizoen verlost van zijn uitzichtloze positie in Amsterdam.

Klap voor Dessers en De Graafschap: spits loopt knieblessure op

Een teleurstelling voor Cyriel Dessers en De Graafschap: de aanvaller, nog altijd in dienst bij FC Utrecht, heeft op het trainingskamp een knieblessure opgelopen en kan daardoor een tussentijds vertrek naar Doetinchem op zijn buik schrijven.

Rodrigues maakt klapper en verruilt Turkije voor zandbak

Garry Rodrigues maakt definitief een financiële klapper. De buitenspeler verruilt Galatasaray voor Al-Ittihad, dat vijftiende staat in de competitie in Saudi-Arabië. Volgens Voetbal International tekent Rodrigues een contract voor maar liefst 4,5 jaar en levert hij de Turkse club zo'n elf miljoen euro op.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen