FC Barcelona is de lachende derde na moeizame winst op Getafe

6 januari 2019, 22:38

FC Barcelona heeft met pijn en moeite zondagavond afstand genomen van de directe concurrentie. Waar Real Madrid (verlies), Atlético Madrid (gelijk) en Sevilla (gelijk) punten verspeelden in de top van de Primera Division, maakte de ploeg van Ernesto Valverde geen fout. Doelpunten van Lionel Messi, die wederom groots speelde, en Luis Suárez waren genoeg voor de drie punten op bezoek bij Getafe (1-2).

Ondanks een moeizame start waarin de thuisploeg goede kansen kreeg, was het Barcelona dat de score opende. Nadat Ousmane Dembélé na een knappe solo tegen de grond gewerkt werd, maar geen strafschop kreeg, was het wie anders dan Messi die het eerste doelpunt van FC Barcelona van het kalenderjaar maakte in La Liga. Dat was voor het vierde jaar op rij en deed hij op knappe wijze: zijn eerste poging werd nog uit het doel gehouden, maar vervolgens tikte Messi zelf de bal nog over de lijn.

Niet veel later, nadat Messi had gestrooid met heerlijke passes, was het Suárez die een afgeslagen bal loeihard tegen het touw ramde. Toch speelden de bezoekers zeker niet groots, want ook Getafe kreeg een hoop goede kansen. Zo raakte het de paal, al ging de bal uiteindelijk via Jordi Alba tegen het aluminium nog voor de rust. Niet veel later was het overigens alsnog raak voor de thuisploeg: Jaime Mata tikte bij de tweede paal na goed terugleggen de aansluitingsgoal binnen.

De spits van Getafe had in de tweede helft nog dé kans op de gelijkmaker, maar slaagde er niet in om te scoren. Hij omspeelde Marc-André Ter Stegen, die nog even op de grond lag met een blessure maar helaas voor Jasper Cillessen op de bank wel door kon, knap en kon voor open doel schieten, maar de bal stuiterde op en ging vervolgens over. Hoewel de situatie werd teruggevlagd, bleek het geen buitenspel en had de VAR in kunnen grijpen. Door de enorme misser van Mata was dat dus uiteindelijk niet nodig.

Door de moeizame zege, in de slotfase meesten de Catalanen zelfs regelmatig tijdrekken, blijft de voorsprong van FC Barcelona groeien. De voorsprong op Real Madrid, dat pijnlijk verloor van Real Sociedad (0-2), is tien punten. Achtervolgers Atlético en Sevilla speelden gelijk, waardoor Alavés naast FC Barcelona de enige ploeg is die ook won bij de beste zeven ploegen in de Primera Division.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen