Real Madrid heeft kopzorgen na nieuwe dreun in Bernabéu

6 januari 2019, 20:24   Bijgewerkt: 6 januari 2019, 22:52

Real Madrid heeft zich in Bernabéu verkeken op laagvlieger Real Sociedad. De Madrilenen, die hun eerste wedstrijd van dit kalender jaar ook niet wisten te winnen, verloren door een vroege strafschop en een treffer in de slotfase met 0-2 van Sociedad. Door de nederlaag kan FC Barcelona de voorsprong uitbouwen tot tien punten. Real verloor tot overmaat van ramp ook nog Lucas Vázquez met een rode kaart en blijft op een uiterst teleurstellende vijfde plek staan.

Nadat eerder al Villareal de Koninklijke op 2-2 wist te houden, stond ditmaal de eerste thuispartij van 2019 op het programma. Eerder vandaag (zondag) werd duidelijk dat Sevilla en Atlético Madrid gelijk hadden gespeeld. Bij winst kon Real op hetzelfde puntenaantal komen als Sevilla, terwijl de achterstand op de stadsgenoten slechts twee punten zou bedragen.

Dat gebeurde echter niet, want al na iets meer dan een minuut spelen ging Casemiro in de fout. De bal ging op de stip en Willian Jose maakte geen fout door de bal onberispelijk hard en hoog achter Thibaut Courtois te schieten. De Madrilenen waren daarna de ploeg met het meeste initiatief en kregen ook wat kansen. Karim Benzema kreeg de grootste mogelijkheid, maar hij wist een niet te missen kans toch niet te benutten.

Ook na rust bleef Real aandringen, maar het tweede bedrijf was een kwartiertje onderweg toen de regerend houder van de Champions League een nieuwe klap moest verwerken. Lucas Vázquez moest met zijn tweede gele kaart naar de zijlijn. Madrid probeerde het nog wel, schiep wat mogelijkheden, maar kreeg in de slotfase de nekslag van Sociedad: Rubén Pratto was in de 83e minuut de beul in Bernabéu.

Door de nederlaag blijft Real op de vijfde plaats staan en lopen Sevilla en Atlético ondanks hun eerdere onderlinge gelijkspel zelfs een puntje uit. Barça komt later deze zondag nog in actie, als het op bezoek mag bij Getafe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen