Griezmann helpt Atlético aan punt in topper tegen Sevilla

6 januari 2019, 18:10   Bijgewerkt: 6 januari 2019, 20:45

De Spaanse topper tussen Sevilla en Atlético Madrid is na een vermakelijke pot voetbal geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Met Quincy Promes als invaller kwam de thuisploeg, die bij een overwinning over de Madrilenen kon wippen, op voorsprong na een goal van Wissam Ben Yedder. Genoeg was het niet voor de winst, want Antoine Griezmann zorgde vlak voor rust met een prachtige vrije trap voor de uiteindelijke gelijkmaker in het duel waarin maar liefst twaalf gele kaarten vielen.

Het verschil was voorafgaand aan de clash slechts twee punten en het was voor beide ploegen een mooie kans om koploper FC Barcelona onder druk te zetten. De Catalanen spelen zondagavond nog het uitduel tegen Getafe. In Sevilla ontpopte zich een aantrekkelijke wedstrijd zonder daadwerkelijk betere ploeg. Het was te zien dat het minieme verschil op de ranglijst geen toeval was. Enkele minuten voor rust zag Promes dat zijn ploeggenoten dan toch voor de openingstreffer zorgden. De 1-0 kwam van de voet van aanvaller Ben Yedder en zorgde voor vreugde in het Ramón Sánchez Pizjuán.

Daarmee leken de gastheren de rust te halen, totdat Griezmann mocht aanleggen voor een vrije trap op zo'n twintig meter van het doel. Met veel effect een formidabele uitdraaiende krul tekende de Fransman op slag van rust voor de 1-1 en dat bleek ondanks kansen over en weer en een invalbeurt van Promes ook de eindstand. 

Het gat tussen de nummer drie Sevilla en runner-up Atlético blijft dus twee punten. Real Madrid kan als het zondag wint op gelijke hoogte komen met Sevilla. Barça kan bij een overwinning uitlopen naar vijf punten voorsprong op de equipe van Diego Simeone.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen