Anderlecht stelt ervaren Rutten aan als nieuwe hoofdtrainer

6 januari 2019, 16:13

Een nieuwe klus voor Fred Rutten. De Tukker is zondag aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Anderlecht. Hij en de Deen Kasper Hjulmand waren de laatste kandidaten en de keuze is dus op Rutten gevallen. De Belgische topclub uit Brussel had eerder al Phillip Cocu in het vizier, maar bereikte met hem geen akkoord. Voor hoeveel jaar Rutten heeft getekend, wordt niet bekendgemaakt door Paarswit

De 56-jarige trainer is de opvolger van Hein Vanhaezebrouck, die in december op straat gezet werd door de club. Anderlecht is zeer blij met de aanstelling van de zeer ervaren oefenmeester. "We gaan een samenwerking met Rutten aan om dit en volgende seizoenen mooie successen te realiseren", zegt directeur Michael Verschueren. Rutten was afgelopen jaar nog hoofdtrainer van Maccabi Haifa, maar vertrok in november bij de club uit Israël. Hij was vervolgens nog even adviseur van FC Twente.

De Nederlander staat voor zijn zevende klus als hoofdcoach, na eerder gewerkt te hebben bij Twente, Schalke 04, PSV, Vitesse, Feyenoord, Al-Shabab en Maccabi. Hij krijgt de taak om de club weer op de rit te helpen. Momenteel staat het team op de teleurstellende vijfde plaats, met twaalf punten minder dan koploper RC Genk. Op zondag 20 januari debuteert hij op de bank bij Anderlecht, dat de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen KAA Gent.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen