Spoorboekje: Liverpool in actie in FA Cup, Keizer tegen Tondela

7 januari 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 7 januari.

Wedstrijden

Zuid-Korea - Filipijnen (14.30 uur)

Een van de grootste kanshebbers op de winst in de strijd om de Azië Cup komt vandaag in actie. De Zuid-Koreanen nemen het op tegen de Filipijnen en dat gelijkt gezien de FIFA-ranking een te nemen horde. De Filipijnen staan op de 116e plaats. Ook zonder Heung Min-Son, die nog bij zijn club Tottenham Hotspur is, moeten de Koreanen gewoon kunnen winnen.

Tondela - Sporting Portugal (20.00 uur)

Na de eerste overwinning in 2019 mag Marcel Keizer alweer in actie komen in de Portugese competitie. Voordat koploper FC Porto mag aantreden, kan Sporting Portugal de druk verhogen met Nemanja Gudelj en Bas Dost mogelijk in de basis. Komt er een vervolg op de succesvolle periode van Keizer in Portugal door een zege op Tondela?

Wolverhampton Wanderes - Liverpool (20.45 uur)

Twee Premier League-ploegen sluiten het dagenlange FA Cup-voetbal af. The Reds, waar Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum mogelijk rust krijgen, treffen in Wolverhampton een waardige tegenstander. De gastheren versloegen aan het eind van 2018 nog Tottenham Hotspur op Wembley (1-3). Liverpool wil zich revancheren na de eerste competitienederlaag tegen Manchester City. Interessante kers op de taart: mogelijk krijgt Ki-Jana Hoever (16) speeltijd van Jürgen Klopp. 

Celta de Vigo - Athletic de Bilbao (21.00)

In La Liga wil Athletic de Bilbao in de tweede seizoenshelft afstand nemen van de degradatieplekken. De Basken staan op een voorlaatste plaats en zagen hekkensluiter SD Huesca zaterdagavond winnen van Real Betis. Een driepunter is dus meer dan welkom voor Bilbao, eens kijken of de huidige nummer dertien van de Spaanse competitie daar aan meewerkt of de punten in eigen huis kan houden.

Voetbal op TV

19.30 uur: FOX Sports vandaag, FOX Sports 1, round-up van sport- en voetbalnieuws

20.45 uur: Wolverhampton Wanderes - Liverpool, Ziggo Select, live verslag van het FA Cup-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen