Sadilek geniet bij PSV: "Wil lang bij deze club spelen"

6 januari 2019, 09:52

Michal Sadilek klopte in de slotfase van de eerste seizoenshelft op de deur bij Eredivisie-koploper PSV. De middenvelder debuteerde in de Champions League tegen Internazionale en was vervolgens in de Eredivisie trefzeker tegen AZ. De Tsjech geniet met volle teugen.

?De negentienjarige middenvelder kwam op veertienjarige leeftijd voor een stage binnen bij PSV. "Dit is een club waar ik heel lang wil spelen, dacht ik toen al", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Ik was bij meerdere clubs op stage geweest, maar het voelde voor mij als de perfecte stap. Hier kon ik me op de goede manier ontwikkelen."

Zijn debuut in de Champions League was voor hem een prachtig moment, dat ook in eigen land werd bekeken. "Met Viktoria Plzen is er meestal maar een club die op het hoogste niveau in Europa speelt. Als je dan als jonge speler bij een grote club als PSV je debuut mag maken, voel je dat de mensen daar trots op je zijn. Ik ben blij dat ik mijn familie op die manier gelukkig kan maken. Mijn doel is om hier nog heel lang te spelen en in de toekomst nog veel belangrijker voor PSV te worden. Ik sta pas aan het begin van mijn carrière en hou de voetjes op de grond. Dat ik nu een goal heb gemaakt is leuk, maar kijk eens wat al die andere spelers bij PSV al gepresteerd hebben. Ik zit nog in de fase dat ik heel goed naar hun luister en mezelf enorm kan verbeteren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen