Huesca stunt en wint voor het eerst sinds eerste speeldag

5 januari 2019, 22:38

Een bescheiden verrassing in de Spaanse competitie. SD Huesca, dat op gepaste achterstand de hekkensluiter van La Liga is, heeft in het thuisduel tegen nummer zes Real Betis de tweede zege van het seizoen geboekt. In een aantrekkelijk laatste kwart van het duel wisten de rode lantaarndragers de stand volledig om te draaien.

Huesca won het openingsduel in La Liga met 1-2 op bezoek bij Eibar, maar kende daarna louter nederlagen en een handvol gelijke spelen. Daardoor vond het zichzelf na de eerste seizoenshelft onderaan de ranglijst met slechts acht punten en een behoorlijke achterstand op de andere degradatiekandidaten.

Ook tegen Real Betis, dat zich met een driepunter zou mengen om de Champions League-tickets, leek het er lang op dat er weer geen resultaat behaald zou worden. De gasten kwamen tien minuten na rust op voorsprong dankzij een pingel van Antonio Sanabria: 0-1.

Verdiend was het niet, maar Huesca kon toch weer in de achtervolging. En ditmaal met succes. Via David Ferreiro en Cristian Rivera werd het uiteindelijk 2-1 en door de tweede driepunter van het seizoen is de achterstand op het drietal Rayo Vallecano, Athletic de Bilbao en Villareal nog maar vijf punten.