Morata ondanks misser grote man bij mogelijk afscheid Fàbregas

5 januari 2019, 17:55   Bijgewerkt: 5 januari 2019, 18:32

Chelsea heeft zonder al te veel problemen de volgende ronde van het FA Cup-toernooi bereikt. Op Stamford Bridge waren twee doelpunten na rust van Alvaro Morata genoeg om zich te ontdoen van Nottingham Forest (2-0). Het duel stond ook in het teken van afscheid nemen, want onder een staande ovatie verliet zijn ploegmaat Cesc Fàbregas, die zeker niet zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde, het veld. Hij lijkt op weg naar AS Monaco.

De bezoekers, die een niveau lager acteren dan de Londenaren, kwamen nog niet eens zo slecht voor de dag op bezoek bij Chelsea. De nummer vier van de Premier League had zeker voor rust moeite om kansen te creëren en zelfs een penalty van Cesc Fàbregas, die bezig lijkt aan zijn laatste dagen in het blauw van Chelsea, leverde geen doelpunt op.

In het kwartier na rust besliste Álvaro Morata echter snel de wedstrijd met twee doelpunten. Zeker de eerste was, na goed voorbereidend werk van Callum Hudson-Odoi, een fraaie treffer. Morata had kort voor zijn tweede goal daarvoor al moeten scoren en daarmee een hattrick op zijn namen kunnen schrijven, maar miste vervolgens op onwaarschijnlijke wijze: vanaf een meter schoot hij de bal over het lege doel.

De overwinning zorgt ervoor dat Chelsea, waar Fàbregas in de 88e minuut onder luid applaus het veld verliet, doorbekert naar de vierde ronde van het befaamde toernooi. Nottingham Forest kan zich op de competitie gaan richten en verder lijkt het niet meer de vraag of, maar wanneer Fàbregas naar Monaco vertrekt.