Bandé: "Het gaat allemaal ietsje trager dan verwacht"

5 januari 2019, 12:18

Hassane Bandé speelde nog geen minuut voor Ajax, nog steeds zit de twintigjarige aanvaller in het herstel van gebroken kuitbeen. Ook het trainingskamp in de Verenigde Staten laat Bandé schieten. "Meegaan had geen zin", zegt de international van Burkina Faso.

"Ze spelen daar enkele wedstrijden, dan is het beter om hier voort te revalideren. Intussen loop ik al buiten op het veld, maar nog niet volledig pijnvrij", vertelt Bandé in Het Nieuwsblad. "Begin december onderging ik een kleine operatie aan de enkel om de schroef te verwijderen. Daardoor ben ik nog niet supermobiel. Het gaat allemaal ietsje trager dan verwacht, maar ik moet gewoon geduld hebben. Hopelijk kan ik na het trainingskamp aanpikken bij de groep."

Bandé maakte de wedstrijden van Ajax vanaf een afstandje mee. "Er loopt hier enorm veel talent rond. Iedereen praat over De Ligt en De Jong en dat is logisch. Die gasten bewijzen dat Ajax de ideale springplank is, ze spelen straks sowieso bij een Europese topclub. Maar je hebt ook Ziyech, Tadic, Neres,... Ik heb de meeste thuiswedstrijden in het stadion gezien, de rest op tv. Het deed pijn om niet te kunnen meedoen, maar tegelijk was het wel vaak genieten. Het is een plezier om met zulke spelers te kunnen trainen."

Hoogstwaarschijnlijk komt de dubbele Champions League-ontmoeting met Real Madrid ook te vroeg voor Bandé. "In februari zal ik allicht nog niet op Champions League-niveau zitten. Het zou mooi zijn als het toch lukt, maar evengoed speel ik dit seizoen gewoon nog wedstrijden met Jong Ajax. Daar schaam ik me niet voor. Zo kan ik de manier van spelen leren kennen."

Afgelopen zomer kwam Bandé voor 8,5 miljoen euro over van KV Mechelen, maar raakte hij in de voorbereiding zwaar geblesseerd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen