Transferweekje: Lainez, Karsdorp en uitverkoop bij Heerenveen

Transferweekje: Lainez, Karsdorp en uitverkoop bij Heerenveen

5 januari 2019 – De transfermarkt is geopend en dus draait de geruchtenmachine op volle toeren. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Wat valt de komende weken te verwachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.Lainez op weg naar Ajax
Ajax heeft er veel voor over om Diego Lainez (18) deze winter te presenteren. Het heeft er alle schijn van dat dit ook gaat lukken. De Mexicaanse buitenspeler liet zijn vertrekwens herhaaldelijk horen bij de leiding van werkgever Club Ameria, zo meldden media uit Mexico. De Telegraaf weet dat Ajax een bod van elf miljoen euro plus bonussen en een flink doorverkooppercentage heeft neergelegd aan de andere kant van de oceaan. Nadat Lainez zich eerder solidair opstelde richting zijn club, rekent hij erop dat Club America nu meewerkt aan zijn droomtransfer. Het zou Lainez in een keer de duurste Mexicaanse jeugdspeler ooit maken.

Feyenoord: Karsdorp in, St. Juste out
Een terugkeer van Rick Karsdorp (23) bij Feyenoord is aanstaande. De belangstelling van de Rotterdammers is deze week een stuk concreter geworden, nadat de rechtsback van AS Roma al een tijd in verband werd gebracht met zijn oude club. Duidelijk is dat Feyenoord werkt aan een huur. Echter wil de bekerwinnaar ook een optie tot koop, iets wat de Romeinen niet voor ogen hebben. Karsdorps komst kan zomaar het vertrek van Jeremiah St. Juste inleiden, die volgens het Algemeen Dagblad in belangstelling staat van Zenit St. Petersburg. 

Noodzakelijke uitverkoop sc Heerenveen
SC Heerenveen voelt zich genoodzaakt een winterse uitverkoop te houden. De Friezen zijn gebaat bij transferinkomsten om rode cijfers in het huidige boekjaar zoveel mogelijk te beperken. Morten Thorsby en Arber Zeneli gelden vanwege hun aflopende contracten als de voornaamste kandidaten voor een vertrek uit het Abe Lenstra Stadion, zo meldde Voetbal International. Ook Dave Bulthuis mag weg, weet de Leeuwarder Courant. Tevens komen dure niet-EU-spelers Marco Rojas, Yuki Kobayashi en Nemanja Mihajlovic in aanmerking voor een transfer. Rondom Thorsby is inmiddels serieuze beweging ontstaan. De Noor zit om tafel met Sampdoria, maar de Italianen zouden hem pas komende zomer vast willen leggen en kan Heerenveen fluiten naar de zo gewenste transfervergoeding. 

Eredivisie-kelder roert zich
Clubs uit de kelder van de Eredivisie grijpen de winterse transferperiode volop aan om zich tussentijds te versterken. Al voor de kerstdagen strikte FC Groningen Thomas Bruns (Vitesse), Iliass Bel Hassani (AZ) en Kaj Sierhuis (Ajax). Voor de Trots van het Noorden zit er nog een buitenkansje van een grote buitenlandse topclub in het vat, zo liet Hans Nijland weten aan RTV Noord. PEC Zwolle heeft na de presentatie van Jaap Stam de eerste aanwinst binnen. Pelle Clement tekende deze week in de Hanzestad. Voorin gaat PEC zich op zeer korte termijn versterken met Lennart Thy, en lijkt er zodoende een streep te gaan door Samuel Armenteros en Cyriel Dessers. Het afhaken voor Dessers betekent goed nieuws voor FC Emmen en De Graafschap. Zij azen ook op de overbodige aanvaller van FC Utrecht, aldus De Telegraaf. De Graafschap, dat in ieder geval Azor Matusiwa huurt van Ajax, heeft tevens hun voormalige spits Vincent Vermeij in het vizier, weet De Gelderlander. Emmen strikte Michael de Leeuw en Nicoa Neidhart en hoopt naast Dessers ook nog op een extra centrale verdediger, meldde Voetbal International deze week. NAC Breda presenteerde tot dusver alleen Vitesse-huurling Khalid Karami en is Alex Gersbach ondertussen onderweg naar de Parel van het Zuiden. De linksback van Rosenborg heeft een mondeling akkoord met de Bredanaars, schreef BN/DeStem. Daar blijft het niet bij, NAC hoopt nog op twee à drie versterkingen.

Nederlanders in het buitenland
Diverse Nederlanders in het buitenland komen deze transferwindow in aanmerking voor een (tijdelijke) transfer. Marvin Zeegelaar is op weg van Watford naar Udinese, dat hem zal gaan huren. Detail: Watford en Udinese hebben dezelfde eigenaar. Vincent Janssen zit al tijden op een zijspoor bij Tottenham Hotspur en geldt deze transferperiode als de ideale mogelijkheid om te vertrekken. Janssens naam viel bij Celtic, maar dat gerucht werd later ook weer tegengesproken. Timothy Fosu-Mensah keert mogelijk eerder terug bij Manchester United. Fulham zou volgen The Daily Mail overwegen de huurovereenkomst te verscheuren, om vervolgens de huur van Gary Cahill (Chelsea) mogelijk te maken. De regels van de Premier League staan namelijk maximaal twee huurspelers toe. Tot slot: wat gebeurt er met Ryan Babel en Jeremain Lens bij Besiktas? Babel beschikt over een aflopend contract, die hij tot op het heden niet wil verlengen. Van Lens wordt gezegd dat hij vanwege Besiktas' financiële problemen bij een goed bod mag vertrekken. Het aantrekken van Burak Yilmaz kan een teken aan de wand zijn...

De laatste ontwikkelingen op de transfermarkt vind je ons dagelijkse LIVE blog!

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 16 januari 2019

  2. dinsdag 15 januari 2019