Doan droomt: "Ik wil de Champions League winnen"

5 januari 2019, 12:01

Ritsu Doan heeft één droom: spelen in de Champions League, en het liefst ook nog winnen. De kans deed zich afgelopen zomer al voor, maar FC Groningen weigerde de miljoenen van CSKA Moskou. "Of er met deze ontwikkeling misschien nog grotere clubs langskomen? Ik wil dat de mensen dankzij mijn spel denken: hij hoort thuis in de Champions League", aldus Doan.

"Ik wil de Champions League winnen, die droom waarmaken. Daarmee wil ik geschiedenis schrijven. Dat is nog nooit iemand gelukt in Japan", zegt het Groningen-pareltje in De Telegraaf. Onlangs maakte Doan de Champions League van dichtbij mee, toen hij Ajax vanuit een skybox in de Johan Cruijff ArenA aan het werk zag tegen Bayern München. "Die Champions League wil ik meemaken, dus dat wil ik dan zien als ik de gelegenheid heb. Ik heb enorm genoten, het was een ongelooflijk hoog niveau. Dáár wil ik naartoe. Ik heb des te meer gevoeld hoe belangrijk het is om daaraan mee te doen. Het heeft me een impuls gegeven om in trainingen op nog meer dingen te letten."

Momenteel bereidt Doan zich met Japan voor op de Azië Cup en is hij de komende weken afwezig bij Groningen. De Aziaat kan niet toezeggen of hij daarna terugkeert bij de Trots van het Noorden. "Dat weet ik niet. Ik heb het gevoel dat ik een stap hogerop aan kan, maar ik weet niet wanneer dat gebeurt. Ik ben al heel blij met de aandacht die er voor mij is, daar ben ik heel dankbaar voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen