Klaassen: "Overmars benaderde me, maar ik wilde niet terug"

5 januari 2019, 09:34

Davy Klaassen zag de stap naar Everton tegen de verwachtingen in mislukken. Speler en club leken voor elkaar gemaakt, maar het aanpassen viel de oud-Ajacied zwaar. Zeker na het vertrek van Ronald Koeman. Een half jaar geleden verloste Werder Bremen hem uit zijn lijden, ook al probeerde Ajax hem te verleiden tot een terugkeer.

"Achteraf denk ik dat de stijl van spelen, met veel lange ballen, niet helemaal bij mij past. Dat ik daardoor niet mijn beste spel kon laten zien", vertelt de 25-jarige middenvelder in het Algemeen Dagblad. "Maar uiteindelijk ligt het natuurlijk ook aan mezelf. Ik heb het gewoon niet goed gedaan. Het aanpassen aan die manier van voetballen viel me erg zwaar. Die ballen gingen allemaal over me heen. Bij Ajax was ik mijn hele leven gewend om opbouwend te voetballen. Ronald Koeman wilde dat wel, maar het sloeg niet aan Na zijn ontslag kwam eerst David Unsworth en toen Sam Allardyce. Toen gingen alle ballen de lucht in en werd het voor mij een doodlopende weg."

Ajax benaderde hem voor een terugkeer, maar Klaassen wilde niet terug naar de Eredivisie en koos voor Werder Bremen. "De club nodigde mij de afgelopen zomer uit om langs te komen. Dan kom je daar en laten ze alleen de mooie dingen zien. Daar had ik geen trek in. Toen kwamen ze direct naar mijn huis in Engeland. Dat sprak me enorm aan. Een teken dat ze me écht wilden hebben. De laatste jaren zijn de resultaten niet goed, maar de club wil weer omhoog. Ik heb gebeld met Niklas Moisander, met wie ik bij Ajax speelde. Hij overtuigde me. Marc Overmars had me eerder al benaderd voor een terugkeer naar Ajax, maar ik wilde niet terug naar Nederland. Dus dat was nooit echt een optie."

Inmiddels heeft Klaassen zeventien Bundesliga-wedstrijden in de benen, waarin hij twee keer scoorde en er evenzoveel voorbereidde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen