Begeerde Solanke kiest voor transfer naar Bournemouth

Begeerde Solanke kiest voor transfer naar Bournemouth

4 januari 2019 – AFC Bournemouth heeft de strijd om de handtekening van Dominic Solanke gewonnen. De Engelse club doet geen uitspraken over de transfersom, maar volgens Engelse media maakt Bournemouth een bedrag van om en nabij de 21 miljoen euro over aan Liverpool. Solanke heeft een meerjarig contract getekend bij The Cherries. De voorbije weken werd Solanke ook met andere clubs in verband gebracht.De 21-jarige aanvaller kreeg onlangs te horen dat hij in januari op huurbasis uit Liverpool mocht vertrekken. Daarop meldde Crystal Palace zich bij de Premier League-koploper. Ook Huddersfield Town en Brighton & Hove Albion hengelden naar de diensten van Solanke, die in het seizoen 2015/2016 door Chelsea aan Vitesse werd verhuurd. Bournemouth, waar de Nederlander Nathan Aké onder contract staat, wist de competitiegenoten echter af te troeven.

"Deze club timmert aan de weg. De afgelopen jaren hebben ze het goed gedaan in de Premier League en eindigden ze een paar keer hoog op de ranglijst. Ik denk dat voor iemand van mijn leeftijd dit een goede club is", aldus Solanke via de officiële kanalen van zijn nieuwe club.

Solanke doorliep de jeugdopleiding van Chelsea, maar brak niet door in Londen. De spits werd in de zomer van 2015 voor een jaar bij Vitesse gestald, waar hij zeven doelpunten maakte. Liverpool nam de aanvaller een jaar later over van de competitiegenoot, maar ook bij The Reds kwam hij niet verder dan hoofdzakelijk invalbeurten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 11 juli 2020

  2. vrijdag 10 juli 2020

  3. donderdag 9 juli 2020