'Thorsby in Italië om met Sampdoria te onderhandelen'

'Thorsby in Italië om met Sampdoria te onderhandelen'

4 januari 2019 – Morten Thorsby is in onderhandeling met Sampdoria. De 22-jarige Noor ontbreekt bij de selectie van sc Heerenveen, die vrijdag voor haar trainingskamp afreist naar het Spaanse La Manga. Het zou gaan om een zomerse transfer, wat betekent dat Thorsby transfervrij vertrekt en Heerenveen kan fluiten naar een vergoeding.

Binnen- en buitenlands media melden de gesprekken tussen Thorsby en Sampdoria, de huidige nummer zeven van de Italiaanse Serie A. Heerenveen laat via de officiële kanalen weten dat de Scandinaviër toestemming heeft gekregen te onderhandelen met een club uit de Italiaanse competitie. Dat die club Sampdoria is, wordt niet bevestigd door de Eredivisionist.

Volgens media uit Italië gaat het om een zomerse overgang. Heerenveen vangt het liefst nog een transfersom voor Thorsby, wiens contract na dit seizoen afloopt. In dat geval moet hij dus deze maand verkocht worden.

Heerenveen anticipeerde al eerder op een vertrek van Thorsby. Afgelopen zomer trokken de Friezen Rodney Kongolo en Ben Rienstra aan. De 22-jarige middenvelder kwam in 2014 over van Stabaek en speelde sindsdien 122 wedstrijden voor Heerenveen. Hij was dertien keer trefzeker en bereidde acht goals voor.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 17 januari 2019

  2. woensdag 16 januari 2019

  3. dinsdag 15 januari 2019