"Frank de Boer past perfect bij dominant voetbal van Atlanta"

"Frank de Boer past perfect bij dominant voetbal van Atlanta"

4 januari 2019 – Earnest Stewart is te spreken over de keuze van Frank de Boer voor Atlanta United. De technisch directeur van de Amerikaanse voetbalbond spreekt van een goede match. "Atlanta United wil doorstroming vanuit de jeugd en dominant, aanvallend voetbal spelen. Past Frank perfect bij", aldus de in Nederland geboren Amerikaan met een verleden bij onder andere NAC Breda, Willem II en VVV-Venlo.Atlanta investeert in minder bekende spelers, in tegenstelling tot andere clubs die onder meer Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney en David Beckham naar de MLS haalden. "De Venezolaanse spits Josef Martínez is topscorer en verkozen tot meest waardevolle speler. Hij kostte Atlanta acht miljoen en is nu een veelvoud daarvan waard", zegt Stewart in De Volkskrant.

De nieuwe werkgever van De Boer is eigendom van multimiljardair Arthur Blank. In de Verenigde Staten is het business as usual dat miljardairs een MLS-club beheren. "Geloof me, dat doen ze echt niet zonder de marketingmogelijkheden te hebben onderzocht. Niemand in Amerika wil geld verliezen. American footballclubs zijn miljarden waard geworden, wellicht dat voetbalclubs eenzelfde vlucht nemen", aldus Stewart.

Stewart erkent ook dat de Amerikaanse voetbalcultuur decennia achterloopt in vergelijking met Europa en Zuid-Amerika. Juist daarom juicht hij de komst van De Boer toe. "Wat wij nodig hebben zijn rolmodellen en uitstekende coaches, die ook oog hebben voor de doorstroming van eigen jeugd. Iemand als Frank dus."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 9 juli 2020

  2. woensdag 8 juli 2020

  3. dinsdag 7 juli 2020