Guardiola: "Dit resultaat goed voor de Premier League"

4 januari 2019, 08:09   Bijgewerkt: 4 januari 2019, 13:01

Behalve voor Manchester City is de zege op Liverpool (2-1) ook positief voor de Premier League, vindt Pep Guardiola. Net over de helft van de competitie blijft de Engelse titelrace spannend, met Liverpool als prooi en City en Tottenham Hotspur als belangrijkste jagers. "Ik kan me niet herinneren dat de competitie zo zwaar is geweest. Er zijn zoveel kanshebbers die vechten voor de titel", aldus Guardiola.

"Het verschil is vier punten met Liverpool, maar dat gat hebben we verkleind", zegt Guardiola tegen de BBC. "Ik bewonder de prestaties van Tottenham, en in de laatste wedstrijden komt Manchester United ook terug. Natuurlijk hebben we ook nog Chelsea en Arsenal met hun nieuwe managers. Jürgen Klopp zal het er niet mee eens zijn, maar dit resultaat is goed voor de Premier League."

Bernardo Silva

In de vermakelijke topper behoorde Bernardo Silva donderdag tot de uitblinkers. Hij legde de meeste kilometers af: 12,93. "Hij deed alles. Hij is de kleinste, maar laat zien dat je niet lang of fysiek hoeft te zijn. Ongelooflijk, dit heb ik al een tijdje niet gezien. Hij speelde goed tegen Virgil van Dijk", aldus Guardiola. "We hebben een geweldig team verslagen. Vanaf de eerste minuut speelden wij uitstekend."

Lees ook: Van Dijk: "Legden bij vlagen uitstekende pot op de mat"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen