Klopp: "Ik mag Kompany, maar hoe is dat geen rode kaart?"

3 januari 2019, 23:42

Jürgen Klopp vindt dat Vincent Kompany de wedstrijd tussen Manchester City en Liverpool niet had mogen uitspelen. De Belgische verdediger maakte na een halfuur spelen een harde tackle op Mohamed Salah, waarvoor hij een gele kaart kreeg. Volgens Klopp had scheidsrechter Anthony Taylor zijn andere kaart moeten trekken.

"Ik mag Vincent Kompany, maar hoe is dat in hemelsnaam geen rode kaart? Hij is de laatste man en gaat er vol in. Als hij Mo raakt, speelt hij de rest van het seizoen niet meer. Het is lastig voor de scheidsrechter, hij ziet het misschien niet zoals ik het zie", reageert Klopp vlak na afloop van de 2-1 tegenover Sky Sports.

De Duitser spreekt over een 'zeer intense wedstrijd'. "We waren ongelukkig in de afronding, ongelukkiger dan City. Sané scoort, terwijl we daarvoor via Sadio (Mané, red). de paal raken. Zij hebben bepaalde periodes van de wedstrijd gedomineerd, maar wij kwamen terug en creëerden goede kansen."

Reactie Kompany

Kompany is het oneens met Klopp. De Belg vindt dat Taylor de goede beslissing nam. "Het was een geweldige tackle, toch? Ik raakte de bal en ook hem een beetje, maar het was niet gemeen. Ik probeerde hem niet te blesseren. Het was of de tackle maken, of hem een doorgang naar onze goal geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen