PEC haalt met Clement oude bekende van Stam binnen

PEC haalt met Clement oude bekende van Stam binnen

3 januari 2019 – PEC Zwolle heeft zich zoals verwacht versterkt met Pelle Clement. De 22-jarige middenvelder komt over van het Engelse Reading en tekent een contract voor tweeënhalf jaar. In het Championship speelde de oud-Ajacied eerder al onder Jaap Stam, die hem ook overtuigde om - ondanks interesse van andere clubs - naar Overijssel te komen."Met Pelle halen we een technische middenvelder in huis met inzicht en loopvermogen. Een talentvolle speler, die ons meer mogelijkheden biedt waardoor de onderlinge concurrentie verder toeneemt", aldus technisch directeur Gerard Nijkamp. "Pelle reist donderdag vanuit Engeland naar Spanje en staat vrijdag vanaf het eerste trainingsmoment in Mijas met de groep op het veld."

Clement stond in het verleden ook onder contract bij Ajax, waar hij een paar keer meedeed in de hoofdmacht maar niet echt doorbrak. In het eerste jaar onder Stam had de middenvelder een belangrijke rol met Reading en promoveerde uiteindelijk zelfs bijna naar de Premier League met die club, maar na penalty's ging het alsnog mis.

Na het ontslag van Stam kwam Clement onder zijn naamgenoot Paul Clement, die op zijn beurt ook weer werd ontslagen, op een tweede spoor terecht. Dit seizoen kwam hij tot dsuver alleen in de League Cup in actie (2-0 winst tegen Birmingham City) en maakte hij in het Championship geen minuut. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 24 oktober 2019

  2. woensdag 23 oktober 2019